Välkommen till GweiLo!

Om GweiLo

Hej! Jag heter Sofia och jag har nickelallergi.

Jag startade GweiLo eftersom jag aldrig lyckades hitta tuffa smycken som inte gav mig allergiska besvär, färgade av sig, gick sönder eller allt på en gång.

"Gweilo", eller lo gwei, är ett kantonesiskt uttryck som ordagrant betyder ”spökman”. Det används i Hong Kong och i Kina för att beskriva utlänningar. (Vita som spöken.)
Tidigare, under Hong Kongs kolonialtid, var uttrycket en förolämpning. Idag har uttrycket fått en mer skämtsam och retsam ton.

Jag valde namnet GweiLo på shoppen eftersom vi köper majoriteten av delarna till våra smycken från Kina. När jag förhandlar med kineser så känner jag mig som en riktig prakt-gweilo. Handlarna använder säkert uttrycket i en mindre kamratlig anda när jag är färdig med dem... Men de hårda förhandlingarna betyder att GweiLo kan erbjuda smycken som håller hög kvalité till bra priser.


Vad är allergisäkert eller hypoallergenic?

Visste du att termen hypoallergenic är ett marknadsföringspåhitt? Bara för att ett smycke är märkt som hypoallergenic så behöver det i praktiken inte uppfylla några som helst krav för att få ha den stämpeln.

Smycken som du köper i en affär eller över nätet innehåller ofta nickel. Nickel är billigt och ser ut som silver. Det är därför som det är så vanligt. Dessutom är nickel bara ett av många ämnen som är skadliga. Smycken kan även innehålla legeringar som bly och till och med spår av gifter som kvicksilver och arsenik.

Hela poängen med GweiLo är att slippa farliga ämen. En bonus av detta är smycken som håller längre och det är ju inte helt fel det heller.

Läs mer om de material vi använder (och hurpass allergisäkra de är) här.


Så här testar vi

För att vara säkra på att våra smycken inte innehåller farliga ämnen så gör vi så här:

Vi köper metalldelar till smycken bara från handlare som följer EUs direktiv och kan garantera att delarna inte innehåller farliga ämnen som nickel och bly.

När metalldelarna når oss genomgår de ett kemiskt test som ger utslag om delen trots allt skulle innehålla något tveksamt.

I det sista skedet görs prototyper av alla smycken. De ger vi till känsliga testpersoner som får ha dem på sig medan de går på en svettig konsert, tränar eller gör allt annat som utsätter smycken för slitningar.
Om, och bara om, smycket håller måttet så dyker det så småningom upp i butiken.

Hos GweiLo gör vi allt vi kan för att se till att du kan känna dig trygg i ditt köp. Det är vi väldigt ensamma om.


Tack för besöket och kom igen snart!

Sofia
Grundare, gweilo.se